Nyhetsarkiv

 

Vårens kurs fra Standard Online i aktuelle ITB-standarder er tilgjengelige på standard.no. Disse kursene har fra første dag vært en suksess. På grunn av smittesituasjonen tilbys disse kursene kun på digital plattform, men Zoom muliggjør fortsatt bruk av gruppeoppgaver og diskusjoner. – Mange synes digitale kurs er vel så effektive som kurs som med fysisk oppmøte, sier Hanne Grete Mosand, Head of Training hos Standard Online.

2021-03-05

Mer om Effektiv læring med Zoom
 

Helse og sikkerhet på jobben redder ikke bare liv, det er også avgjørende for effektiv forretningsytelse. ISO 45001 er den første og eneste internasjonale standarden for arbeidsmiljøledelse, et resultat av enighet om god praksis fra hele verden. En ny veiledning fra ISO er utviklet for å hjelpe små organisasjoner å få mest mulig ut av standarden.

2021-03-05

Mer om Veiledning til ISO 45001 hjelper små organisasjoner å skape sikre og gode arbeidsplasser
 

Er det behov for internasjonale standarder for servicehunder? Vi har fått et prosjektforslag og ønsker tilbakemelding fra norske interessenter, både om behovet og om dere ønsker å bidra i utviklingen.

2021-02-25

Mer om Prosjektforslag – ny standard for servicehunder
 

Arbeidet med en ny kontraktstandard som skal ta for seg utleie av maskiner, utstyr og tjenester, går i gang våren 2021. Nå søker vi virksomheter og fagfolk som ønsker å bidra i prosjektet.

2021-02-19

Mer om Utviklingen av Norsk Standard for utleieavtale av maskiner, utstyr og tjenester starter
 

Den europeiske standardiseringsorganisasjonen CEN inviterte til åpent webinar om BIM og standarder 15. februar. Her kan du se opptak fra arrangementet.

2021-02-17

Mer om Video fra webinar om BIM og standardisering
 

CEN og CENELEC sin nye strategi er et framtidsrettet og overordnet dokument som vil bidra til å gi retning og form til arbeidet til de to europeiske standardiseringsorganisasjonene og deres 44 medlemmer i 34 europeiske land i det kommende tiåret.

2021-02-15

Mer om Et standardiseringssystem for framtiden
 

NS 8360 BIM-objekter for byggverk setter krav til BIM-objekters navngiving, typekoding, egenskaper og angir god modellpraksis. Nå er en ny utgave av standarden på trappene, og forslaget er på høring frem 11. mars 2021. Samtidig endrer vi også fra en standard til en serie standarder.

2021-02-11

Mer om Norsk Standard for BIM-objekter for byggverk på høring
 

I Bergen kommunes nye forskrift for byggeplasser viser de til smittevernveiledningen som Standard Norge og Byggenæringens Landsforening (BNL) har utviklet sammen på oppdrag fra Helsedirektoratet.

2021-02-10

Mer om Smittevernveiledning for byggeplasser blir påbudt i Bergen kommune
 

Er din bedrift fremdeles sertifisert i henhold til OHSAS 18001 Styringssystemer for arbeidsmiljø? Nå er snart den treårige overgangsperioden over, og sertifikatet vil ikke lenger være gyldig etter 30. september 2021.

2021-02-08

Mer om 30. september går sertifiseringer etter OHSAS 18001 ut
 

For å inngå en avtale med Airbnb finnes vilkår og betingelser man må overholde. Den svenske forbrukerorganisasjonen skrev ut listen over disse. Den ble 39 meter lang! Nå er det forslag om å utarbeide en internasjonal standard for å gjøre dette mer forbrukervennlig.

2021-02-03

Mer om Ny standard skal beskytte forbrukeren når det inngås avtaler på nett