Courses

Kurs i NS-EN ISO 45001 Ledelsessystemer for arbeidsmiljø

Samfunnet stiller stadig høyere krav til å ha styring av helse, miljø og sikkerhet (HMS) i bedriften. Et viktig verktøy for å tilfredsstille krav til et styringssystem for arbeidsmiljø (HMS) i din virksomhet er standarden NS-EN ISO 45001 Ledelsessystemer for arbeidsmiljø.

Oslo
Oslo-området. Nøyaktig plassering kommer Oslo
Foredragsholder er Magnus Robbestad
5 990,-

Kurset tar deltakerne gjennom standarden med eksempler fra en bedrift. Det vil bli enkle gruppeoppgaver med fokus på viktige elementer i standarden og anledning til å diskutere problemområder. Ved å delta på kurset får deltakerne innføring i:

  • NS-EN ISO 45001
  • Oppbygging av et praktisk styringssystem for arbeidsmiljø
  • Risikobasert tilnærming
  • Metoder for risikoanalyse
  • Hvordan lykkes med etablering av et godt system for styring av arbeidsmiljø
  • Akkreditert sertifisering – fordeler og ulemper

Mål for kurset

Dette kurset skal gi deltakerne en forståelse i hvordan de kan bruke NS-EN ISO 45001 til praktisk styring av arbeidsmiljøet, noe som er viktig både for etterlevelse av lovverket, og for å skape en trivelig arbeidsplass. En god styring av arbeidsmiljø betyr færre uønskede hendelser.

Målgruppe

Kurset egner seg godt for ledere, HR/HMS ledere, helse- og vernepersonell og de som har funksjoner i bedriften hvor styring av arbeidsmiljø (HMS/Internkontroll) inngår som et krav. Kurset passer også for de som har oppgaver i forbindelse med drift og vedlikehold av et styringssystem for arbeidsmiljø.

Behov for forkunnskap

For at kursdeltakerne skal få best mulig utbytte av kurset, er det viktig å inneha noe forkunnskap om NS-EN ISO 45001. Vi tilbyr i samarbeid med Veritech et e-læringskurs i NS-EN ISO 45001 som vi anbefaler at deltakerne gjennomfører før kurset. E-læringskurset gir en grunnleggende kompetanse om standarden. Dette kurset går ikke inn i den ordinære kursavgiften og har egen påmelding utenom hovedkurset.

Kursholder

Magnus Robbestad har 25 års kompetanse innen kvalitetssikring og HMS fra industri, offentlig virksomhet, petrokjemi- og offshorevirksomhet. Han har lang erfaring som revisor for norske og internasjonale sertifiseringsorganer for akkreditert sertifisering innen NS-EN ISO 9001, NS-EN ISO 14001 og SN-BS OHSAS 18001. Han deltar aktivt i standardiseringsarbeid i Standard Norge som leder for den norske ISO 9001-komiteen, og som deltaker i komiteen for ISO 19011 og ISO 45001.

Magnus Robbestad er sertifisert EOQ revisjonsleder.

Om kursavgift og avmelding

Kursavgiften inkluderer vannmerket standard og kurshefte. Ved fysisk kurs inkluderes også lunsj, kaffe og te.

Medlemmer av Standard Norge får 15 % rabatt på dette kurset. Ta kontakt med salg@standard.no for å få oppgitt rabattkode (medlemskap er ikke det samme som å ha abonnement).

Betingelser ved kursavmelding

Bedriftstilpasset kurs?

Ønsker du et felles kompetanseløft i din virksomhet? Få et godt innblikk i, og gjennomgang av standarden på virksomhetens premisser.

Les mer om bedriftsinterne kurs

Trenger du rådgiving i bruk og implementering av standarder?

Vi hjelper deg å forbedre din kvalitet og konkurranseevne.

Les mer om vår rådgivingstjeneste