Norsk Standard for coachingtjenester oversatt til engelsk

NS 11251, hovedstandarden i en serie på fire coaching-standarder, er oversatt til engelsk. Standarden vil være nyttig for kjøpere av coachingtjenester, coacher og skoler som utdanner coacher.

Publisert
Flere personer i et møterom
Foto: Standard Norge/Nicolas Tourrenc

Coaching som tjeneste øker i utbredelse. Målet med standardene er å styrke kvaliteten på norske coacher og være et bidrag til å gjøre bransjen mer seriøs og faglig basert. 

NS 11251 Coachingtjenester - krav til kompetanse er hovedstandarden i en serie på fire. Denne er nå også utgitt på engelsk med tittelen NS 11251 Coaching services - Competency requirements.

Standarden vil være nyttig for kjøpere av coachingtjenester, coacher og skoler som utdanner coacher. Den beskriver grunnleggende kompetanseområder for coaching, som relasjonskompetanse, kommunikasjon, selvinnsikt, psykologi og etikk. Standarden beskriver også avgrensning mot andre fagområder.

Standardene er utarbeidet av Standard Norges komité SN/K 258 Coaching. Etter fire års arbeid nærmer det seg ferdigstillelse av alle fire standardene. Hovedstandarden NS 11251 setter opp minstekrav til kompetanse, noe som gjør det betydelig enklere for kjøpere av coaching-tjenester å forstå hva de kan og skal forvente av potensielle leverandører. Standarden vil også danne grunnlaget for en kommende sertifiseringsordning.

– Vi er svært glade for å få en komplett standard for coaching på plass. Kunden skal vite hva man skal forvente av en coach, både av ferdigheter og kompetanse. Arbeidet med standardene er nybrottsarbeid, også internasjonalt, sier coach Paal Leveraas, leder av komiteen.

Les mer om standardene på fagområdet for coaching.

Relevante produkter

Se alle produkter