Lansering av de første ISO-standardene for sirkulær økonomi

18. juni markerte vi en milepæl for grønn omstilling. Da lanserte vi de tre første ISO-standardene for sirkulær økonomi. Standardene kan hjelpe alle typer virksomheter med å jobbe mer sirkulært. Her finner du opptak og presentasjonene fra arrangementet.

Fra venstre: Hans Kleivdal, Anne Beth Skrede, Anne Cecilie Kaltenborn.
Foto: Standard Norge

Under lanseringen fikk deltakerne et innblikk i standardene ISO 59004, ISO 59010 og ISO 59020 fra noen av ekspertene som har vært med på å utvikle dem. De forklarte hvordan standardene kan tas i bruk, og kom med gode eksempler fra virksomheter som jobber og tenker sirkulært. 

Standardene definerer viktige begreper og beskriver overordnede prinsipper for sirkulær økonomi. De beskriver hvordan alle typer organisasjoner og virksomheter kan legge om sin produksjon eller tjenesteyting i en sirkulær retning, og viser hvordan graden av sirkularitet kan måles.  

Standardene vil bidra til å etablere et felles begrepsapparat og en felles tenkemåte for sirkulær økonomi, som er nyttig for alle som vil bidra til økt sirkularitet i samfunnet enten det er myndigheter, produsenter, tjenesteytere, miljøorganisasjoner eller andre. 

Få en smakebit av lanseringsarrangementet her

Video

Her kan du se opptak av arrangementet

Presentasjoner

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om temaet, ta kontakt med prosjektleder Marit Hauken per e-post.

Kurs i standardene

Margrethe Snekkerbakken (Bergfald miljørådgivere) og Sigurd Sagen Vildåsen (SINTEF) fra den norske standardiseringskomiteen holder kurs i sirkulær økonomi med ISO 59000-serien 19. september og 21. november. Kurset holdes på Lysaker i Oslo. Det er også mulig å få kurset tilrettelagt for din bedrift.

Melder du deg på innen 31. juli, får du 25 prosent rabatt med kampanjekoden sommer24

Les mer om kurset

Relevante standarder

Se alle produkter

Kurs i sirkulær økonomi med ISO 59000-serien

Dette kurset går gjennom de viktigste trinnene i sirkulær økonomi med utgangspunkt i de nye standardene i ISO 59000-serien – og passer for alle typer virksomheter som ønsker å jobbe mer sirkulært.

Les mer og meld deg på

Bærekraftsrapportering i et ISO-perspektiv

Ønsker du å utnytte ISO-sertifiseringer i arbeidet med nye krav til bærekraftsrapportering? Eller trenger du et ledelsessystem for å jobbe strukturert med forbedring og muligheter? Lær mer om dette på Standard Norges bærekraftskonferanse og få ressurser til å hjelpe deg videre.

Les mer om konferansen