Courses

Todagerskurs i ISO 22000 Næringsmiddeltrygghet / FSSC 22000 Food Manufacturing

Forbrukere, kunder og myndigheter stiller stadig høyere krav til trygg mat. Et viktig verktøy for å tilfredsstille disse kravene er standarden ISO 22000. Lær å bygge opp og vedlikeholde et ledelsessystem for næringsmiddeltrygghet og hva som kreves for å oppnå FSSC 22000-sertifisering.

Oslo
Standard Norge, Lilleakerveien 2A, 0283 Oslo Vis kart
Foredragsholder er Torill Strand
10 500,-

Kurset er fordelt på to dager. Første dagen omhandler ISO 22000 og andre dagen gjennomgås kravene for FSSC 22000.

Dag 1: Denne dagen får du en innføring i kravene i ISO 22000 for etablering og drift av et praktisk ledelsessystem for trygg mat tilpasset din virksomhet uansett størrelse og rolle i forsyningskjeden. Vi går gjennom standarden med aktuelle eksempler og det blir gjennomført gruppeoppgaver med søkelys på viktige elementer i standarden. Det blir i tillegg anledning til å diskutere problemområder.

Dag 2: Om du ønsker en gjennomgang av tilleggskrav for å oppnå den GFSI-anerkjente sertifiseringen FSSC 22000, tilbyr vi dette dagen etter kurset i ISO 22000. Her gjennomgås krav til grunnforutsetninger for matproduksjon beskrevet i ISO/TS 22002-1 samt de tilleggskrav som FSSC-organisasjonen har definert. Kurset gjennomføres i henhold til den nye versjonen av FSSC 22000-standarden som trer i kraft 01.04.2024.

Mål for kurset

Du vil sitte igjen med en god forståelse av kravene til å bygge opp, drifte og vedlikeholde et system for næringsmiddeltrygghet som er i tråd med ISO 22000. Deltar du begge dagene, vil du ha et godt grunnlag for å etablere et ledelsessystem som kan sertifiseres etter FSSC 22000.

Målgruppe

Kurset egner seg godt for ledere, kvalitetsledere og de som har funksjoner i virksomheten hvor trygg mat inngår som et krav, f.eks. medlemmer av HACCP-grupper. Dette kurset passer også som en innføring for virksomheter som ønsker å sertifiseres etter ISO 22000/FSSC 22000.

Foreleser

Torill Strand er sertifisert revisjonsleder for ISO 9001, ISO 14001 og ISO 22000 og har mange års erfaring med GFSI-anerkjente standarder som FSSC 22000 og BRC Food, CoC-sertifiseringer som MSC CoC, ASC CoC og GLOBALG.A.P. CoC. Torill har også god kjennskap til standarder for fôr-, fôringredienser og akvakultur (for eksempel GLOBALG.A.P. CFM / GLOBALG.A.P. IFA / FEMAS).

Om kursavgift og avmelding

Kursavgiften inkluderer vannmerket standard og kurshefte. Ved fysisk kurs inkluderes også lunsj, kaffe og te.

Medlemmer av Standard Norge får 15 % rabatt på dette kurset. Ta kontakt med salg@standard.no for å få oppgitt rabattkode (medlemskap er ikke det samme som å ha abonnement).

Betingelser ved kursavmelding

Bedriftstilpasset kurs i ISO 22000 Næringsmiddeltrygghet / FSSC 22000 Food Manufacturing?

Ønsker du et felles kompetanseløft i din virksomhet? Få et godt innblikk i, og gjennomgang av standarden på virksomhetens premisser.

Les mer om bedriftsinterne kurs