NORSOK R-003 vurderes revidert

Standarden for sikker bruk av løfteutstyr er nå under en rutinemessig gjennomgang for å sikre at den er oppdatert og relevant. Vi inviterer bransjen til å komme med sine innspill før 2. oktober.

Publisert
Utstyr som løftes av en kran på en båt
Foto: Øyvind Gravås / ©Equinor

NORSOK R-003 ble sist publisert i 2017. Nå ønsker Standard Norge å høre fra bransjen om standarden bør oppdateres, trekkes tilbake, tilpasses internasjonalt eller forbli uendret.

Vi ber om tilbakemeldinger på om noe er utdatert, feil, eller om ny informasjon bør legges til på grunn av teknologisk utvikling siden forrige utgave. Den ansvarlige NORSOK-komiteen; EG RL Løfteutstyr, foreslår at standarden revideres.

Hvis det blir bestemt at standarden skal revideres, vil vi trenge kandidater til revisjonsarbeidet. Bransjen kan nominere egne kandidater, og du kan lese mer om å delta i standardisering her.

Gi dine tilbakemeldinger

Du kan enkelt gi dine tilbakemeldinger gjennom dette Microsoft Forms-skjemaet

Frist: 2. oktober

Omfang av NORSOK R-003:2017:
Denne NORSOK-standarden omfatter sikker bruk av løfteutstyr som benyttes i forbindelse med løfteoperasjoner i petroleumsvirksomheten. Standarden gjelder ikke for manuelle løft der det ikke benyttes løfteutstyr. Den dekker ikke bruk av fallsikringsutstyr.

Les standardens innholdsfortegnelse gjennom forhåndsvisning av standarden.

Kontaktinformasjon

Ønsker du mer informasjon om emnet, kontakt prosjektleder Espen Holm i Standard Norge på e-post.

Relevante standarder

Se alle produkter