NORSOK H-001 erstatter deler av NORSOK H-003

Standarden for varme, ventilasjon og klimaanlegg (HVAC) har tidligere vært en integrert del av NORSOK H-003:2010, men blir nå en egen standard. Vi inviterer bransjen til å vurdere forslaget til den nye standarden som er på høring fram til 7. november.

Publisert
Industrilokaler
Foto: Pixabay

Standarden NORSOK H-003:2010 er nå delt inn i to nye standarder: H-001 for varme, ventilasjon og klimaanlegg (HVAC) og H-002 for sanitærsystem. 

NORSOK H-002 for sanitærsystem ble lansert som en egen standard i 2022, og NORSOK H-001 vil nå erstatte de resterende områdene av NORSOK H-003:2010.

I overgangen fra H-003 er spesifikke krav fra operatører innarbeidet i H-001, beskrivelser av ytre meteorologiske forhold og innemiljøforhold er forbedret, beskrivelse av røykventilasjon er forbedret og mer detaljert, informasjon om systemredundans er lagt til, og områdespesifikke designretningslinjer og datablad er lagt til.

Omfang av NORSOK H-001:2024:

Dette dokumentet gjelder for offshoreinstallasjoner for produksjon av olje og gass, inkludert landanlegg som beskrevet i Havtil tekniske og operasjonelle forskrifter. Dette dokumentet kan også brukes for mobile offshoreenheter der det er aktuelt.

Dette dokumentet identifiserer de grunnleggende kravene til offshore for design, fabrikasjon, testing og installasjon av

  • varme, ventilasjon og klimaanlegg (HVAC)
  • sekundært varmebærersystem
  • kjøle- og kjølevannssystemer

Gi din tilbakemelding

Gjennom Standard Norges høringsportal kan du lese utkastet og legge igjen dine kommentarer.

Du må være logget inn for å lese og kommentere, og du oppretter brukerprofil første gang du bruker høringssystemet. Det gjør du nederst på denne siden: kommentere.standard.no

Om du allerede har bruker i høringssystemet, kan du gå direkte til høringsforslaget prNORSOK H-001:2024.

Høringen avsluttes 7. november.

Kontaktinformasjon

For ytterligere spørsmål, ta kontakt med Standard Norges prosjektleder Cecilie Skiple på e-post.