Energiledelse og måling av energiytelse – lansering av norsk oversettelse av ISO 50006

Standard for energiledelse (ISO 50001) krever kontinuerlig forbedring av energiytelse, men hvordan kan vi best måle energiytelse når energibruk varierer med utetemperatur, produksjonsmengde og produktmiks? Vi inviterte til frokostmøte 7. desember 2023 hvor vi presenterte den nye standarden ISO 50006. Her finner du presentasjonene og kan du se frokostmøtet i opptak.

Mange lyspærer henger fra taket
Foto: iStock

Standarden NS-ISO 50006 Energiledelsessystemer - Evaluering av energiytelse ved bruk av energiytelsesindikatorer og energibasislinjer som er den formelle norsk benevnelsen, beskriver anerkjente metoder som kan brukes for å evaluere resultater fra arbeidet med energiledelse og realiserte energieffektiviseringstiltak. På frokostmøtet får du presentert en fersk norsk oversettelse av ISO 50006, og høre eksempler på hvordan energiytelse kan måles.

Video

Her kan du se opptak av frokostmøtet.

Presentasjoner

Kontakt

Har du spørsmål knyttet til energiledelse, kan du kontakte prosjektleder Jens Gran.

Les mer om NS-ISO 50006 i en egen fagartikkel

Les mer om energiledelse

Relevante standarder

Se alle produkter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi har fire tematiske nyhetsbrev og ett generelt nyhetsbrev som blir sendt ca. én gang i måneden. Velg et eller flere du vil følge for å holde deg oppdatert.

Bærekraftshjulet - FNs bærekraftsmål

Standarder bidrar til å nå FNs bærekraftsmål

Standarder er nyttige verktøy for å nå FNs bærekraftsmål. Derfor har vi laget en oversikt over standarder som kan hjelpe deg og din virksomhet til å bidra i verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Les mer