ATEX – samlinger av standarder og normer

Få et utvalg standarder og normer som er relevante innenfor ATEX og Ex-området med våre ATEX-samlinger.

Brann
Foto: Istock

ATEX-samlingene er nyttige verktøy for produsenter og distributører av utstyr som skal plasseres i eksplosjonsfarlige omgivelser. Planleggere, konsulenter, kontraktører og inspeksjonsorgan får også oversikt over relevante dokumenter.

Ex-utstyr, utstyr med eksplosjonsbeskyttelse, kjennetegner utstyr, elektrisk og ikke-elektrisk, som er utformet for å hindre eksplosjon dersom det skulle oppstå en eksplosiv atmosfære av gass eller støv. Det finnes en rekke beskyttelsesmetoder for å hindre at utstyr forårsaker eksplosjon, og kravene til de forskjellige metodene er beskrevet i standarder.

Forskjellige samlinger

Samlingene er inndelt i pakker etter hvor utstyret skal anvendes. I tillegg finnes en del generelle standarder for bl.a. risikovurdering samt aktuelle forskrifter, direktivtekster og guider. 

Brukes gjennom et abonnement

I våre ATEX-samlinger får du et utvalg relevante standarder og normer til en rabattert pris, sammenlignet med å kjøpe standardene hver for seg.

Samlingene tilbys gjennom et abonnement som gir deg og din virksomhet en enkel nettbasert tilgang til standarder, og du er garantert å alltid ha siste utgave. Kontakt oss på salg@standard.no eller telefon 67 83 87 00 så hjelper vi deg i gang med et abonnement.

Faginformasjon

Er du ute etter mer faginformasjon kan du lese mer på Norsk Elektrotekniske Komite (NEK) sine fagsider for Ex-områder på nek.no.

Chat ikon

Rabatt på standarder ved påmelding til ATEX-konferansen 2024

Meld deg på ATEX-konferansen 2024 og få 25 % rabatt på ATEX-samlingene og standarden NS-EN 1127-1:2019. Kontakt salg@standard.no for å benytte deg av rabatten

ATEX-samlinger

Se alle produkter

Andre aktuelle standarder

Se alle produkter

ATEX-konferansen 2024

Vi gjentar fjorårets suksess og arrangerer ATEX-konferansen 2024 hvor du får høre om utfordringer og løsninger ved eksplosjonssikkerhet fra industrien og eksperter.

Meld deg på