Vil du utvikle standarder for mangfoldsledelse og organisasjonsstyring?

Standard Norge oppretter en komité som skal bidra i utviklingen av internasjonale standarder for mangfoldsledelse og organisasjonsstyring, og inviterer potensielle komitémedlemmer til å melde sin interesse på informasjonsmøte 23. april 2024.

Små utklipp av forskjellige personer
Foto: iStock

Tid: Tirsdag 23. april 2024, kl. 09.00–10.30
Sted: Digitalt

Det er den norske standarden for mangfoldsledelse som nå skal danne grunnlaget for en ny ISO-standard. Det ble klart etter at det norske forslaget ble vedtatt av ISO-komiteen Governance of organizations i januar 2024. Standarden NS 11201 ble publisert i 2018 og er verdens første standard for ledelsessystem i mangfold.

Norge vil lede det internasjonale standardiseringsarbeidet som har planlagt oppstart i april, og den nye norske komiteen skal følge og gi innspill til arbeidet.

Bakgrunn

Mangfold er en styrke for samfunn, virksomheter, og individer, men for å utnytte fordelene i mangfoldet, kreves det gode systemer og ledelse. Den norske standarden vil fungere som en «paraplystandard» for framtidige mangfoldsrelaterte temaer, og den er et verktøy for å jobbe systematisk med mangfold i alle typer virksomheter, grupper, og samfunn.

ISO-komiteen som skal utvikle den internasjonale standarden, arbeider med flere standarder for ledelse av organisasjoner. Du kan finne mer informasjon om deres arbeid her: ISO/TC 309 Governance of organizations

Digitalt informasjonsmøte 23. april

Standard Norge inviterer alle potensielle komitémedlemmer til digitalt informasjonsmøte om komiteen SN/K 540 Mangfold og ledelse tirsdag 23. april.

Vi lover interessante diskusjoner, økt kunnskap om standardene, norsk påvirkning, faglig nettverk og muligheten for å delta i det internasjonale arbeidet.

Påmelding

Det er gratis å delta, men for å få tilgang til arrangementet kreves det påmelding. Alle deltakere vil få tilsendt lenke til møtet, dagen før det holdes. 

Påmeldingsfrist: Mandag, 22. april kl.1600

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål, eller ønsker mer informasjon om arbeidet? Kontakt prosjektleder Alexandra Haukaas per e-post.

Les mer om NS 11201 Norsk Standard for mangfoldsledelse

Relevante standarder

Se alle produkter