-

Søkestreng
En søkestreng kan være et enkelt ord, flere ord eller et flerordsuttrykk.

Ved hjelp av asterisk (*) kan søket utvides. Bruk tegnet først og/eller til slutt i søkestrengen for å få treff i termposter med forekomster som begynner med, slutter med eller inneholder angitt søkestreng.

Ved søk på flere ord kan anførselstegn (") benyttes for å begrense søket til tilfeller der ordene forkommer i angitt rekkefølge.

Enkelt søk
Skriv inn din søkestreng i søkefeltet og klikk på "Søk".

I et enkelt søk får du treff på alt som er likt søkestrengen blant termer, definisjoner og merknader på alle tilgjengelige språk.

Utvidet søk
Klikk på ”Utvidet søk” for å få tilgang til følgende alternativer for å begrense søket ditt:

a) Søkemåte
Velg mellom

• er lik
  • begynner med
  • inneholder

b) Vis treff i
Velg mellom

• alle deler av termpostene
  • termer
  • definisjoner

c) Språk
Velg mellom

• alle språk
  • norsk, bokmål
  • norsk, nynorsk
  • engelsk
  • tysk
  • fransk

d) Standard/kilde
Angi standardnummer eller annen kilde for å begrense søket til termposter som inneholder terminologi fra den angitte standarden/kilden.

Du kan søke etter samtlige termposter tilknyttet en bestemt standard eller annen kilde ved å skrive inn asterisk (*) i søkefeltet og angi standard/kilde i feltet ”Standard/kilde”.

c) ICS
Skriv inn en ICS-kode (ICS = International Classification for Standards) for å begrense søket til termposter som inneholder terminologi fra angitt ICS-område.

Klikk på informasjonsknappen til høyre for ICS-feltet for å gå til en oversikt over ICS-områdene. Klikk på et område for å se videre inndeling i underområder for det aktuelle området.

-

Hjelp

Se vår hjelpside for å finne fram blant termer og definisjoner

Spørsmål/kommentarer

Prosjektleder Kari S. Borgos
ksb@standard.no

Termbasen SNORRE
Informasjon om termbase og artikler om terminologi og fagspråk