Solcellepanel på hustak

Ny standard for solcellers tilknytning til nettet

NEK 446:2022 er en samling av tre delstandarder i serien NEK IEC 62446 som omhandler krav for testing, dokumentasjon og vedlikehold av fotovoltaiske solenergisystemer. NEK 400 henviser direkte til første delstandard i denne samlingen.

Energiprisene har nådd nye nivåer og installasjonene av solcelleanlegg har tatt av. Mange ønsker å selge overskuddsenergien til nettselskapene. For å få til dette må man koble seg til nettet og det krever både testing, dokumentasjon og en plan for vedlikehold. NEK 446 er en ny standardsamling som blant annet beskriver en god metode for å tilfredsstille kravene til dokumentasjon av installerte solcelleanlegg. 

NEK 446 gjør det enklere

NEK IEC 62446-serien består av flere deler, som totalt sett gir beskriver hvordan dokumentasjon skal utformes, hvordan idriftsettelsestester skal utføres og anbefalinger for preventivt, korrigerende og ytelsesbaserte vedlikehold. Dette bidrar til mer effektive og trygge anlegg, noe som er ønskelig både for eier og arbeider. Standardene er i hovedsak beregnet for nettilknyttede systemer.

Bakgrunnen for å lage en samling er av hensyn til brukerne. Nå får man en helhetlig metode for tilknytning samlet i en standard. Tidligere har man måtte lete seg fram til de mest relevante delene selv. Det er også rimeligere å kjøpe NEK 446 enn å måtte kjøpe standardene enkeltvis.

Gratis lanseringswebinar 26. august (nek.no)

Les mer om NEK 446

Sist oppdatert: 2022-07-05

NEK 446:2022

Standard

NOK 1 295,00 (eks. mva)

Fotovoltaiske solenergisystemer - Krav til testing, dokumentasjon og vedlikehold

SpråkEngelskUtgave: 1.0 (2022-06-14)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang