Interessert i temaet?

Som abonnent på vårt nyhetsbrev for elektro, får du jevnlige oppdateringer om standarder og arrangementer.

Meld deg på

Revidert standard for husholdningsapparater

Den sjette utgaven av standarden NEK IEC 60335-1 er nylig revidert og inneholder generelle sikkerhetskrav for alle husholdningsapparater.

Husholdningsapparater

 

NEK IEC 60335-1 gir beskyttelse mot mange typer farer; elektriske, mekaniske, termiske, brann og stråling når apparater brukes under normale forhold. Den vurderer også hvordan elektromagnetiske fenomener (EMC) kan påvirke sikker drift av apparater.

Oppdateringene til sjette utgave av IEC 60335-1 gjenspeiler de endrede egenskapene til dagens husholdningsapparater. Med innføringen av digitalt grensesnitt i forbruksvarer er det kommet på plass nye sikkerhetskrav som adresserer cybersikkerhet og programvarestyring. Nye krav til batteridrevne apparater er også inkludert, samt avklaringer rundt PELV (forkortelse for Protective Extra Low Voltage), fuktmotstandstesting og mekanisk styrke for apparater med kontakter og pluggløsninger.

Cybersikkerhetskrav

Å koble husholdningsapparater til internett (wifi) er en økende trend. Enheter kan fjernstyres og programmeres til å huske preferanser og gi veiledninger. Til tross for nyvinningen og bekvemmeligheten med disse nye funksjonene som krever tilkobling til internett, gir de også nye sikkerhetsrisikoer. En risiko er cybersikkerhetsrelaterte forhold, som personvern og behandling av personopplysninger.

IEC 60335-1 er oppdatert for å inkludere cybersikkerhetskrav for å forhindre uautorisert tilgang og redusere sårbarheten via ekstern kommunikasjon og nettverk.

Oppdatert krav til batterier

Husholdningsapparater drives i økende grad av batterier. For å bedre sikkerheten til disse produktene og redusere brannfare, er IEC 60335-1 oppdatert med nye krav til batteridrevne apparater som ikke er oppladbare, samt apparater som bruker litium-ion batterier.

Les en lengre versjon av artikkelen på nek.no

Sist oppdatert: 2020-09-29

NOK 3 831,00 (eks. mva)

Household and similar electrical appliances - Safety - Part 1: General requirements

SpråkEngelskUtgave: 6.0 (2020-09-02)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang