Smilende personer på møte

Vil du være med å utvikle internasjonale standarder innenfor HR?

Det finnes flere ulike internasjonale standarder som kan brukes av alle organisasjoner hvor det jobber mennesker. Nå ønsker vi at Norge skal ta en mer aktiv rolle i det internasjonale standardiseringsarbeidet, og inviterer til oppstartmøte 7. mai!

Standardisering innenfor HR dreier seg om organisasjonens policy, praksis og systemer som påvirker de ansattes adferd, holdning og prestasjoner. Arbeidet legger til rette for utvikling av internasjonale standarder som fastsetter organisasjonsmessige retningslinjer, prosesser, policy, praksis, tjenester og systemer forbundet med alle sektorer og i alle typer organisasjoner som har mennesker i arbeid.

Internasjonalt arbeid

Den internasjonale standardiseringskomiteen ISO/TC 260 Human resource management jobber med krav til prosesser og systemer for personalledelse, blant annet når det gjelder terminologi, beregninger, tildeling og tidtaking, rekruttering, kunnskapsforvaltning, mangfold og inkludering.

Den norske standardiseringskomiteen for mangfoldsledelse (SN/K 566) har hittil hatt en rolle som nasjonal speilkomité for ISO/TC 260/WG 8 Diversity and Inclusion, i tillegg til å utarbeide standarden NS 11201 Ledelsessystemer for mangfold.

Bli med i arbeidet!

Vi ønsker nå å opprette en ny norsk speilkomité, SN/K 540 Personalledelse, som er tenkt å speile hele bredden av aktivitet i ISO/TC 260 Human resource management, inkludert mangfoldsledelse. Nå jobber vi med et mandat til denne komiteen, og dette ønsker vi å diskutere med fagpersoner både med tanke på innhold og sammensetning.

Vi søker eksperter på ledelse av menneskelige ressurser, og vil på oppstartmøtet informere om bakgrunnen for prosjektet, vår rolle og hvordan arbeidet skal gjennomføres.

Velkommen til oppstartsmøte som blir arrangert som nettmøte i Teams 7. mai 2020 kl. 1200-1400. Ta kontakt med Standard Norges prosjektleder Marthe Hagberg for påmelding til oppstartsmøtet, eller dersom du har spørsmål om deltakelse i komiteen.  

Frokostmøte samme dag

For de som ønsker, er det mulig å kombinere oppstartsmøtet med Standard Norges frokostmøte om framtidens arbeidsliv samme dag, fra kl. 0830-1000. Påmelding til frokostmøtet skjer under Standard Morgen. Merk at det er separat påmelding til frokostmøte og oppstartmøtet.

Sist oppdatert: 2020-04-03

NS 11201:2018

Standard

NOK 635,00 (eks. mva)

Ledelsessystemer for mangfold - Krav

SpråkNorskUtgave: 1 (2018-07-01)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang

NOK 530,00 (eks. mva)

Ledelsessystemer for mangfold - Implementering og bruk av standarden - P-789:2018

SpråkNorskUtgave: 1 (2018-12-30)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang