Ny standard for måling av innovasjonsaktiviteter og -resultater

ISO 56008 hjelper bedrifter med å måle og forbedre innovasjonsarbeidet sitt. Den gir råd om hvordan man setter opp, gjennomfører og vurderer nødvendige målinger for å effektivt lede innovasjonsaktiviteter.

Publisert
Unge mennesker diskuterer rundt et bord med lyspære hengende over
Foto: iStock

Standarden er relevant for alle ønsker å bruke en målingsmetode for innovasjonsaktiviteter. Den gir også veiledning i å forbedre ansvarlighet, transparens og evidensbasert vurdering av innovasjonsaktiviteter. Dette gir kunder, investorer og andre interessenter trygghet i virksomhetens innovasjonsstyring og dens resultater.

ISO 56008 gir retningslinjer for:

  • Målinger for etablering og igangsetting av innovasjonsinitiativer
  • Målinger for innovasjonsprosesser
  • Målinger for innovasjonsinitiativer
  • Målinger av innovasjonsporteføljer

Del av serie

Standardene i ISO 56000-serien hjelper virksomheter med å jobbe systematisk med ledelse av innovasjonsprosesser. Standardene er rettet mot alle typer organisasjoner, uansett type, sektor eller størrelse, og gjør tilgjengelig veiledning om etablering, implementering, vedlikehold og kontinuerlig forbedring av et ledelsessystem for innovasjon. Standardene er enkle å kombinere med andre ledelsessystemstandarder, som for eksempel ISO 9001.

Les mer om standardene for innovasjon

Relevante standarder

Se alle produkter

Kurs i NS-EN ISO 56002 Innovasjonsledelse

Bedrifter som lykkes over tid med innovasjoner, har ofte god orden og struktur. På dette kurset lærer du å bruke ISO 56002 slik at du får mest mulig ut av innovasjonsprosjektene dine.

Les mer og meld deg på