Forbrukerkontraktene i ny utgave

Syv av de såkalte forbrukerblankettene er revidert og nå tilgjengelig i ny utgave. Samtidig er systemet for utfylling av blankettene videreutviklet og er nå enklere i bruk enn tidligere.

Publisert
Kvinne gir håndtrykk
Foto: Istock

Standardkontrakter gir partene forutsigbarhet og demper konflikter.

Forbrukerblanketter er kontrakter som er særskilt tilpasset forbrukerforhold i henhold til bustadoppføringslova, avhendingslova, håndverkertjenestelova og forbrukerkjøpsloven. Dette er balanserte kontraktsbestemmelser som er i tråd med regelverket, og som er fremforhandlet av en standardiseringskomité satt sammen av relevante aktører. Sju av disse byggblankettene, som er i tråd med bustadoppføringslova og avhendingslova, er nå revidert.

Bakgrunn

I forbindelse med endringene av garantibestemmelsene i bustadoppføringslova i 2019, ble standardiseringskomiteen i Standard Norge, som jobbet inn endringene i de eksisterende forbrukerkontraktene, klar over et større revisjonsbehov. Det ble derfor startet et arbeid med å tilpasse forbrukerkontraktene til utviklingen i markedet, i tillegg til at de sju ulike kontraktene har blitt samordnet i mye større grad enn før. Det er særlig en samordning av bestemmelsene i standardene 3425, 3426B og 3429B som har blitt samordnet, samt bestemmelsene i 3427 og 3428.

Enklere med nytt utfyllingsverktøy

Vårt nye blankettsystem innebærer at de reviderte forbrukerkontraktene har fått forbedret funksjonalitet.

– Brukeropplevelsen i det nye systemet vil være vesentlig forbedret fra det gamle systemet. Dette håper vi våre brukere vil være enige i. Vi tar mer enn gjerne imot tilbakemeldinger på eventuelle uklarheter eller forbedringsønsker, sier prosjektleder i Standard Norge, Marthe Hagberg.

Finn riktig blankett

De ulike bruksområdene til forbrukerkontraktene er nærmere beskrevet i en egen oversikt.

Det som er avgjørende for hvilken kontrakt som skal benyttes er om det er arbeid på eksisterende bolig som skal utføres, eller om det er oppføring av ny bolig. I tillegg vil det blant annet være av betydning om forbrukeren stiller med egen tomt.

 

Kontaktpersoner

  • Marthe Flaskerud Hagberg

    Marthe Flaskerud Hagberg

    Prosjektleder 960 49 049
  • Salg / Sales

    Ta kontakt for informasjon om våre produkter og tjenester +47 67 83 87 00

Relevante artikler